Proč byste měli zvážit schodišťové koberce

Proč byste měli zvážit schodišťové koberce

Jedna z částí vaší domácnosti, která je poněkud opomíjená, pokud jde o koberce, je schodiště. Pokud si nejste jistí zda a jaký koberec vybrat, pak jste na správném místě. V tomto blogu vám ukážu, proč byste měli mít doma schodišťové koberce. Nejen, že jsou stylové a pohodlné, ale přinášejí „hodně muziky za málo peněz“.

Proč byste si měli pořídit schodišťový koberec?

Nejen, že schodišťový koberec přidá design a styl jinak nevýraznému a prázdnému prostoru, ale také poskytne trochu bezpečnosti. Odkryté dřevo sice vypadá pěkně, ale může být velmi klouzavé, třeba když běžíte jen v ponožkách. Schodišťový koberec Vám poskytne více tření, takže schody budou o trochu bezpečnější.

Schodišťové koberce mohou také absorbovat zvuk, takže můžete v klidu běhat po schodech nahoru a dolů velice tiše, když ostatní ještě spí. Nejen to, ale koberec Vám ještě poskytne extra pohodlí a luxus pro vaše nohy na jinak tvrdém povrchu.

Pokud se podíváte na fotografie schodů bez koberce a pak na jejich kobercové verze, je téměř všeobecně pravda, že kobercové verze jsou mnohem stylovější a atraktivnější.

S kobercem na schodišti také udržíte kvalitu a omezíte opotřebení dřeva na schodech.

Jaké schody jsou nejlepší pro schodišťové koberce?

Funkční nebo základní schody, také známé jako stavební schody (které patří mezi vůbec nejhlučnější), jsou druhy, kde budete jistě profitovat ze schodišťového koberce. Stavební  schody jsou instalovány s úmyslem dostat lidi co nejlevněji po schodech nahoru nebo dolů. Když byly tyto schody budovány, estetika a pohodlí rozhodně nebyly prioritou. Přidáním něčeho tak jednoduchého, jako je schodišťový koberec, se tyto schody dramaticky změní a  zlepší se jejich celková estetika, lépe než třeba přidáním maleb na zdi.

Typicky všechny hlučné schody nebo schodiště, která potřebují esteticky vylepšit, mohou těžit ze schodišťových koberců. Ve většině případů jsou schody hlučné, protože materiály používané k výrobě schodů jsou příliš tenké na to, aby účinně absorbovaly zvuky a vibrace. Namísto budování nových schodů, které by mohly stát tisíce, je mnohem efektivnější přidat schodišťové koberce.

Jak byste měli čistit schodišťové koberce?

Schodišťové koberce lze čistit stejně jako ostatní koberce. Měli byste je také čas od času odložit, abyste vyčistili dřevo pod nimi. Pokud narazíte na skvrnu, měli byste ji namočit vodou a ihned ji vyčistit.

 

Pokud si chcete prohlédnout náš výběr schodišťových koberců, klikněte zde.



2021-08-07

Koberce

Pokoj

Barva

Velikost

Styl

TC Home

Zákaznický servis

Informace

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)