TOP 10 NAJOBLÍBENEJŠÍ KOBERCE ROKU 2019

TOP 10 NAJOBLÍBENEJŠÍ KOBERCE ROKU 2019

10. Chlupaté koberečky

Chlupaté koberečky jsou pořád hitem, ještě i v roce 2019. I když se móda může měnit mezi kratšími a delšími, divočejšími chlupy (momentálně letí chlupatější koberečky), no chlupaté koberečky jsou tu pořád, jako jedny z nejžádanějších, zejména ve veliké okrouhlé verzi. Chlupaté koberce mají víc barev, než jiné druhy koberců. I když je často vidíte v šedé, béžové, nebo bíle barvě, mají množství skvělých verzí s překvapujícími barvami, jako tyrkysová, fialová anebo růžová.

9. Retro koberce

Retro je in. Když mluvíme o retro kobercích, mluví zejména o jejich retro pastelových barvách. Prosté vzory anebo orientální s retro nádechem. Stylové, no ne prosté, odvážné, no ne pošetilé, hřejivé barvy, no ne zcela pálivé. Není těžké chápat, proč pořád množství lidí miluje retro koberce.

8. Předsíňové koberce

Když vstoupíte dovnitř, vstupní nebo halový koberec je jednou z prvních věcí, které spatříte a která určuje první dojem. Halový koberec udává atmosféru, náladu a tón zbytku domova. Povinný kobereček u dveří, na exteriérové straně, je již z módy a byl nahrazen trendem s halovými koberci, se světlými barvami a hezkými vzory.

 

7. Více barevné koberce

Když pořád víc a víc kusů nábytku a věcí v domě nebo v bytě jsou šedé, béžové anebo bílé, stylové vícebarevné koberce jsou těmi prvky, které pokoji dají skutečného ducha. Vícebarevné afgánské kilimové koberce anebo turecké retro šité koberce že syntetický vlny jsou trendy a my chápeme proč. Tyto koberce vám a vašemu domovu dají tou pravou atmosféru!

6. Skandi-styl

I když bíle koberce z Orientu přicházejí do naši domácnosti v roku 2019, skandinávský styl zůstává dominantní. Koberce v ospalých barvách nebo s jemnými a prostými vzory jsou hezké a je jasné proč je pořád milujeme a chceme je. Spojujeme si je zejména se severským stylem s vlnou a bavlnou – čili s přírodou.

5. Boucherouitský koberce

Maroko je pořád více spájeno se svými koberci. Právě odsud pochází oblíbený Beni Ourain koberec, se svými bílými a černými křížky, no také méně známy Boucherouitský koberec. Loni však vyrostl v kobercovém průmyslu. Jde o marocký ruční výrobek z recyklovaných textilií, jako bavlna, vlna a příze. Jsou setkány dohromady do nejfascinujícejších dizajnů a barevných kombinací. Každý koberec je unikátní, stejně jako domovy, do kterých se dostanou.

4. Kelimen

Tyto fantastický koberce se schodovým dizajnem prostě okouzlí každého, kdo naleze pravý kelim. Výrazné barvy Afganistánu, Iránu, Turecka a Maroka – z přírodních barev – s nedotknou jen málokoho.

 

 

3. Velké a nadrozměrné koberce

Lidé si vybírají pořád větší a větší koberce. Klasické velikosti pokojových koberců – 160x230cm a 200x300cm – jsou pořád oblíbené, no všechny pokoje mají jiné rozměry. Nejnovější trend je uložení koberců o velikosti 300x400 cm a všeho nábytku na koberec, nebo přizpůsobení koberců tak aby ladili do místnosti do které byl navržen.

 

 

2. Jutové rohože

Koberce přímo z přírody, jako konopní nebo sisální koberce rostli raketovým tempem v sezóně 2018/19. Jutové rohože jsou nejhoroucnějším trendem roku. Jutové koberce mají nejvyšší kvalitu z přírodních koberců s hrubým a rustikálním vzhledem. V kombinaci s barvami těchto hezkých koberců lze říct, že okouzlili již mnohé.

 

 

 

 

1. Viskózní koberce

Žádné jiné koberce nebyli tak žádané loni, jako budou žádané letos. Jsou vysoké kvality, stejně jako koberce z pravého hedvábu (viskóze se taky říká i umělecký hedváb díky své všestrannosti, díky čemu je často porovnáván s pravým hedvábem). Pravý viskózní koberec je hodně doporučován majiteli, kteří ho mají, díky jeho kráse. Klasické barvy, jako šedá, béžová a zemní jsou mezi nejoblíbenějšími.

 



2019-04-04

Koberce

Pokoj

Barva

Velikost

Styl

TC Home

Zákaznický servis

Informace

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)